Fulltime opleiding

De atleten volgen een VO opleiding bij het Centre for Sport and Education, een opleiding bij het MBO Landstede of een opleiding bij het HBO Windesheim. Zij zitten in het ochtend trainingsprogramma van het CSE. Bij de Atletiek Academie Zwolle verzorgen we de middag trainingen. Hierdoor ontstaat er een fulltime programma. De trainingen zijn volledig op elkaar afgestemd en we maken altijd individuele aanpassingen.

De fulltime opleiding is vereniging onafhankelijk, dat betekend dat je bij iedere vereniging je wedstrijdlicentie kunt behouden.

Talentvolle en ambitieuze atleten trainen hier om zichzelf optimaal te ontwikkelen met goede faciliteiten en begeleiding van training tot kampioenschap.

De atleten worden het hele jaar door gemonitord door middel van training monitoring/ testen  (TM). Hierdoor is de ontwikkeling van ieder individueel talent inzichtelijk en bespreekbaar.

Wij werken volgens het principe van het LTAD model welke ook door de Atletiekunie wordt gehanteerd. 

Het coachen tijdens wedstrijden gaat altijd in overleg en op basis van het wedstrijdprogramma dat aan het begin van het seizoen wordt opgesteld. Naast de sporttechnische trainingen worden de leerlijnen gevolgd van het NOC*NSF (voeding, prestatie gedrag, medisch en fysiek). Er is een samenwerking met Aalstzorg fysiotherapie voor directe toegankelijkheid en snelle communicatie.

Alle trainingen vinden plaats in Zwolle bij het Landstede sportcentrum (atletiekstrook en krachtcentrum) en bij de atletiek faciliteiten van AVPEC1910. Atleten worden enkel uitgenodigd om deel te nemen aan de fulltime opleiding.

Lees de bio van de atleten uit het track and field team en volg de trainingen en wedstrijden op ons instagram account.

Hieronder staat een voorbeeld weekprogramma van het fulltime programma.

Fulltime Ochtend programma middag programma
Maandag Sprint/Horden of S&C Krachttraining
Dinsdag Verspringen of Werpen Hordenlopen en/of werpen + tempo kort/ midden
Woensdag Rust Krachttraining
Donderdag Kogel, Discus of Speerwerpen Polsstokhoog of hoog of verspringen + tempo lang
Vrijdag Krachttraining, Fysiotraining of Circuittraining Rust
Zaterdag Bostraining (op schema) Rust
Zondag Rust Rust