Mei 2024

Johan Knaap Games Hengelo

De Johan Knaap Games in Hengelo staan al enige jaren op de agenda ieder seizoen. Ook dit jaar waren we met een drietal atleten aanwezig voor een mooie atletiekavond. En dat werd het zeker met prestaties van de atleten Jill Kleinlugtenbelt, Chris van der Walle en Luuk van der Maaten.

Lees meer »

Lentemeerkamp Heerenveen

Tijdens de Lentemeerkamp in Heerenveen kwamen Renee Blok, Maud Brouwer, Dorine van Leeuwen en Luuk van der Maaten in actie. De eerste meerkamp van het seizoen waarbij de balans word opgemaakt en goed gekeken kan worden hoe je als atleet VP3 bent uitgekomen. Tijdens het trainingsproces heb je te maken met een bepaald omvang en intensiteit van de trainingen. Deze meerkamp zit nog vrij dicht op een periode waar de omvang van de trainingen nog groot was. Dat zorgt ervoor dat je nog veel "scherper" lees uitgeruster gaat worden in de komende weken richting het Nederlands Kampioenschap meerkamp en het NK U18/20. 

Lees meer »
Februari 2024

Teamsamenstelling 2024

Het training en wedstrijd team van de Atletiek Academie Zwolle voor 2024 staat. Inmiddels is het indoorseizoen in volle gang en staan de Nederlandse kampioenschappen voor de deur de komende weekenden. Om de berichtgeving over alle actieve atleten formeel te communiceren publiceren we hier een bericht met de namen van de atleten.

Lees meer »
December 2023

Start indoor seizoen in Dortmund.

Zaterdag 16-12-2023 zijn we met vier atleten naar Dortmund gereden om daar mee te doen aan de X-mas Cup van de Duitse atletiekvereniging LGO. De wedstrijd staat open voor alle atleten die graag willen deelnemen. Door met vier atleten hier aan deel te nemen vergroten we ons speelveld en daarmee openen we de mindset nog meer voor het open staan tot groei en ontwikkeling.

Lees meer »
Oktober 2023
September 2023
Juli 2023
Mei 2023

Meerkampers uit Zwolle haken aan op de internationale meerkamp meeting Filderstadt Bernhausen.

Melchior Treffers en Jill Kleinlugtenbelt haken aan bij de internationale meerkamp meeting Filderstadt in Duitsland. Deze wedstrijd stond in het teken van het kwalificeren voor de EK U20 of de EK U23. Hoewel Melchior de limiet vorig jaar behaald heeft was het de bedoeling om hier een nieuw scherp totaal neer te zetten.  De doelstelling voor Jill was om ervaring om te doen in een deelnemersveld van hoog niveau, met zes  dames van 5500punten en meer is dat in ieder geval gelukt. 

Lees meer »

Trainen bij de Atletiek Academie Zwolle

Wil jij anders trainen dan je nu doet en meer gericht en aansluitend op jouw ambities? Dan biedt de Atletiek Academie Zwolle de mogelijkheid vanaf B junioren (U18) om via een persoonlijk schema te trainen waarbij niet alle trainingen in Zwolle hoeven plaats te vinden. Hierdoor kan jij flexibeler de week indelen en zijn de contactmomenten te bepalen aan de hand van jouw mogelijkheden.

Lees meer »

Bernhausen meerkamp (Duitsland)

In het weekend van 20-21 mei gaan Jill en Melchior naar een internationale meerkamp in Bernhausen (vlakbij Stuttgart). Zijn gaan daar deelnemen in een veld met deelnemers uit Italië, Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk. 

Lees meer »
Maart 2023
Februari 2023

Succesvol NK Meerkamp 2023

De Nederlands Kampioen U20 komt van de Atletiek Academie Zwolle! Een waanzinnige meerkamp was het voor de meerkampers uit Zwolle. Melchior en Luuk hebben geweldige prestaties laten zien en gingen naar huis met een groot aantal persoonlijke records en een gouden medaille voor Melchior. De favoriete rol paste hem goed en doelgericht startte hij de meerkamp op zaterdag 4 februari. Na een sterke start op de 60m met een tijd van 7.14sec voor Melchior en een 7.76sec voor Luuk was de meerkamp begonnen.  Het verspringen wist Melchior in zijn eerste sprong hard te maken met een afstand van 6.76m.

Lees meer »
Januari 2023

13e PEC INDOOR was een succes!

Zaterdagochtend 28 januari begon de dag vroeg met een vol programma voor de hele dag! Met bijna iedereen aan de start met twee of drie onderdelen was het een schitterende voorbereiding op de komende Nederlandse Kampioenschappen.  

Lees meer »

Polsstokhoogspring Gala Zoetermeer

Zaterdagmiddag 21 januari kreeg Melchior Treffers de mogelijkheid om deel te nemen aan de polsstokhoog meeting in de categorie van de Upcoming Talent. De afgelopen weken heeft Melchior veel aandacht gestoken in het polsstokhoogspringen. Iedere woensdagavond traint de academie in het Omnisport in Apeldoorn.  De wedstrijd begint 14:00 uur en Melchior legt de aanvangshoogte op 4.27m die hij met overtuiging weet te passeren in de tweede poging. 

Lees meer »

Sotra Indoor 15 januari

Zondag 15 januari stonden de atleten in de arena van het Omnisport centrum in Apeldoorn. Wederom een schitterend meetmoment in voorbereiding op de komende Nederlandse kampioenschappen. 

Lees meer »

EAP Indoor Amsterdam

Na de jaarwisseling was het tijd voor een beetje extra vuurwerk. In Amsterdam stonden stonden vijf atleten van de academie aan de start.

Lees meer »