Track & Field Team U16, U18 en U20 2023-2024

Het Track&Field team van de Atletiek Academie Zwolle bestaat volledig uit atleten die op nationaal niveau acteren, de stap gaan maken naar nationaal niveau en atleten die de stap naar internationaal gaan maken. Zij volgen een fulltime training en begeleidingsprogramma.

Lees gerust verder en leer de atleten nog beter kennen door de persoonlijke bio's te lezen!

Veel leesplezier!

Renee Blok

Sophie Blom

Hoi, ik ben Sophie. Ik ben 15 jaar en woon in Lelystad. Ik train pas een paar maanden bij de atletiek academie (sinds oktober) en zit vanaf het begin van dit schooljaar op het Centre for Sports and Education (CSE). Ik zit in de derde klas VWO en doe aan meerkamp. De 400mH en de crosscompetite vindt ik trouwens ook leuk om te doen. Een aantal jaar geleden zat ik vooral voor de lol op atletiek en om in beweging te zijn. Toen ik C junior werd begon het serieuzer te worden maar met nog hetzelfde plezier ga ik naar de trainingen. Er kwamen meer wedstrijden op de agenda en ook dat vond ik heel erg leuk. Ik kreeg het advies van een van mijn trainsters van mijn club AV Spirit om eens te gaan kijken bij het CSE. Het sprak mij direct aan en ik wilde daar wel naar school. De aanmelding en selectietraining volgden waarna ik de overstap heb gemaakt. Het trainen bij het middagprogramma van de Atletiek Academie Zwolle was een vervolg dat heel goed aansluit bij mijn ambities. Mijn hobby's zijn atletiek, lezen en koken. Lange wandelingen maken met familie en de hond vindt ik ook heel leuk.

Maud Brouwer

Hoi, mijn naam is Maud Brouwer en ik ben 16 jaar. Ik woon in Hattem en train sinds september 2021 in Zwolle.
Ik zit in VWO 5 op het CSE.

Ik vind atletiek echt super leuk en train met veel plezier voor de meerkamp. Mijn doel voor 2023 is 5000 punten halen op de zevenkamp.

In mijn vrije tijd geef ik training bij mijn oude club de Gemzen in Heerde.

Jill Kleinlughtenbelt

Dorine van Leeuwen

Chris van der Walle

Luuk van der Maaten

Ronald Huethorst (hoofdcoach)

20 jaar geleden ben ik gestart met het verzorgen van atletiektraining aan D junioren. Dat was de stage voor het CIOS in Arnhem waar ik studeerde. Sindsdien ben ik altijd bezig geweest om kennis te verzamelen over alle atletiekonderdelen, trainingsprincipes, methoden en natuurlijk verschillende coachingmethoden. Ik heb heel veel op de baan gestaan in Apeldoorn met altijd het doel om de atleet te begeleiden richting de doelstelling. De afgelopen 9 jaar mocht ik strakker in het zadel komen dankzij de functie van hoofdtrainer bij AVPEC1910. Deze leerzame jaren vormen de basis voor het oprichten van de Atletiek Academie Zwolle. Wij trainen voor topatletiek!