Decathlon Nationale CD indoor 2023

Gepubliceerd op 23 januari 2023 om 14:36

Jaydee Broersma en Fay Prins stonden aan de start dit weekend! Het was een dag met een lach en een traan maar leerzaam en voldoende punten om super trots op te zijn.

De dag begon met het verspringen voor Fay. Na een aanpassing in haar aanloop, waar zij de afgelopen weken aan gewerkt heeft, was het vinden van regelmaat in haar passen het aandachtspunt voor deze wedstrijd.  Zij ging de wedstrijd in met een persoonlijk record van 3.88m en sprong uiteindelijk 3.73m en daarmee een 28e positie.  De doelstelling  richting regelmaat en "rake" passen maken zet zij voort de komende weken.

Bij het kogelstoten kwam zij tot een stoot van 8.48m en een 15e plaats. De aanglij begint stap voor stap intrede te doen in de uitvoerende techniek van deze ambitieuze jonge atlete. 

Bij de 60m sprint had Fay haar zinnen gezet op een snelle start, wetende dat zij later in de grotere passen terecht zou komen en daarmee naar voren kon schuiven in het veld. De eerste pas was raak en de tweede pas ook, de frequentie van de armbeweging ging anders dan geoefend en miste snelheid. De grotere passen kwamen zeker en zij dook daarmee voor het eerst onder de 9sec. naar 8.99sec.

Deze Nationale C junioren kampioenschappen waren een geweldige ervaring voor Fay.

 

Jaydee begon haar wedstrijd met het verspringen. De voorbereiding was uitstekend en zij voelde zich helemaal klaar voor wedstrijd. Het inspringen was sterk en alle sprongen waren raak en scherp. Helaas eindigde haar verspringwedstrijd met drie ongeldige sprongen en een aanloop die 3 voeten langer is geworden. Haar toegenomen snelheid van de afgelopen maanden kon zij nog niet bij elkaar laten komen in een volledige aanloop deze wedstrijd. We houden haar in de gaten tijdens de komende wedstrijden verspringen.

Het hoogspringen heeft zij de afgelopen maanden minder aandacht gegeven en zou in eerste instantie niet op haar wedstrijdplanning staan. In de laatste week is besloten om als extra onderdeel mee te doen bij het hoogspringen. Het was een spannende wedstrijd en de laatste zes dames begonnen op 1.50m de spanning omhoog te brengen door wisselend de lat te passeren in de eerste of tweede poging. Jaydee slaagde erin de sprong over 1.50m te halen en uiteindelijk een 5e plaats achter haar naam te plaatsen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.